Leerlingen van Antares starten een eigen bedrijf

woensdag 10 mei

Leerlingen van Antares starten een eigen bedrijf
Leerlingen van groep 6,7 en 8 nemen deel aan het project “start je eigen bedrijf”. In een klein groepje bedenken zij zelf een product dat ze ook echt gaan maken met hun bedrijf.
Zij schrijven ook echt een bedrijfsplan waarin zij nadenken over de doelgroep, het belang van het product, hoe ze het gaan financieren en ze maken een reclameplan.
Hieronder zie je hoe hard ze aan het werk zijn met elkaar.
Dat doen ze vooral allemaal zelf. Het is namelijk een wedstrijd binnen ons hele schoolbestuur. Scholen strijden tegen elkaar om het beste bedrijf en product, wat ze helemaal zelf (met een heel klein beetje hulp) moeten doen. Ze hebben zelf opgezocht wat patent is, hoe je een SWOT analyse maakt, hoe een reclamefilmpje in elkaar zit en wat een marketingplan is. Ook hebben ze hun financiële plan aan juf Krista voorgelegd om geld te krijgen voor het maken van het product. Best spannend om verantwoordelijk te zijn voor echt geld, maar ze doen het geweldig. Inmiddels zijn het rasechte directeuren die alles weten over het starten van een bedrijf.
Op Antares hebben we nu vijf bedrijfjes die een product hebben gemaakt. Binnenkort hebben we de Antares finale om te kijken wie ons mag vertegenwoordigen bij de grote finale in juni met alle scholen. Spannend!