SpaceBuzz

donderdag 20 oktober

Bericht van groep 7:
SpaceBuzz op bezoek bij groep 7 van bs Antares.

Leerlingen van groep 7 van basisschool Antares zijn het schooljaar gestart met een project genaamd SpaceBuzz. In dit project hebben de leerlingen veel geleerd over het heelal, het zonnestel en de planeten eromheen. Ook wat astronauten allemaal moeten kunnen en kennen. We hebben zelf een raket gemaakt en deze gelanceerd.

Als kers op de taart hebben we bezoek gehad van de SpaceBuzz. Dit is een ongeveer vijftien meter lang raketvoertuig voorzien van de nieuwste vr-technologie (virtual reality).  Aan boord reizen de kinderen naar de ruimte, waar ze de aarde zien door de ogen van een astronaut. Kinderen zien hoe onze blauwe planeet indrukwekkend is. Heel bijzonder, een oase van leven in het zwarte heelal. Zij krijgen ook de boodschap mee dat onze aarde erg kwetsbaar is en dat we er zuinig op moeten zijn. Van de lancering tot de spectaculaire landing, een missie met de SpaceBuzz voelt levensecht.
De reacties van de leerlingen zijn onbeschrijfelijk: “Wajoow…”, “wat mooi…”, “ik wil nog een keer,”, “nee, ik wil nog niet landen” roept een ander.  Eenmaal terug op aarde gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een verslag over wat ze hebben beleefd, gezien, gevoeld en gehoord.

Leerlingen hebben veel samen moeten werken in teams en moesten een motto (boodschap) bedenken die zij willen uitdragen. Dit is de boodschap van de leerlingen:

  • In de ruimte is het stil, maar op de aarde is het te veel.
  • Laat de aarde leven, dan kunnen wij er lang blijven.
  • Als wij goed voor onze aarde zorgen, zorgt onze aarde goed voor ons.