Terugblik Zomerschool:

zondag 04 september

In de tweede week van de zomervakantie, hebben een aantal kinderen meegedaan aan Zomerschool West. Deze week hebben de kinderen de wereld rond gerezen, doormiddel van gastcolleges, uitstapjes, spelletjes en vooral heel veel plezier. De gastcolleges zijn onder andere gegeven door Merelin, die vertelde over het land waar ze vandaan kwam, namelijk Suriname. Ook waren er een aantal lieve ouders die hebben verteld over de landen waar ze vandaan kwamen. Dit waren, Azerbeidzjan, Somalië en Marokko. Per dag hebben we een werelddeel behandeld. De kinderen konden door de dag heen genieten van fruit en een lekkere lunch gebaseerd op het werelddeel waar we het die dag over hebben gehad. Bij het werelddeel Afrika hebben we bijvoorbeeld duizendogen-pannenkoeken gegeten, die verwezen naar Marokko.

Op woensdag zijn we met de onderbouw en bovenbouw naar de Beekse Bergen geweest. De kinderen hebben heel veel dieren gezien, door onze rit in de safari bus en de gids kon ons alles vertellen over deze bijzondere dieren. Ook hebben we wereldmuziek gemaakt, doormiddel van trommels. Naast dat de kinderen muzikaal aan de slag zijn gegaan, zijn we ook creatief bezig geweest. De kinderen hebben gewerkt met mozaïek. Tussendoor hebben de kinderen buiten met water gespeeld.
We hebben de gezellige week afgesloten met een barbecue. Hier hebben we gezellig met alle kinderen gegeten en ook de ouders mochten een hapje mee-eten. Naast dat de kinderen veel geleerd hebben over de werelddelen en de tradities in de rest van de wereld, hebben de kinderen ook veel nieuwe contacten gelegd met elkaar. De begeleiding heeft de kinderen zien openbloeien en er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan. Kortom, het was een prachtige week, waarbij iedereen genoten heeft.