Samenwerking met organisaties voor buitenschoolse opvang

In samenwerking met Pellikaan en Kinderstad beschikt basisschool Antares over voor-, tussen- en naschoolse opvang.

Voorschoolse opvang

Opvang voor schooltijd wordt geregeld in samenwerking met o.a. sport-BSO Pellikaan vanaf 7.30 uur, buiten het schoolgebouw. Hier zijn kosten aan verbonden.


Tussenschoolse opvang

Opvang tijdens de middagpauze wordt geregeld in samenwerking met leerkrachten en het team, in het schoolgebouw. Hier zijn geen kosten aan verbonden.


Naschoolse opvang

Opvang na schooltijd wordt geregeld in samenwerking met o.a. sport-BSO Pellikaan en Kinderstad BSO, buiten het schoolgebouw. Hier zijn kosten aan verbonden.

 

Sport BSO Pellikaan

Beste ouders, zoals jullie waarschijnlijk al in het nieuws gehoord hebben is de buitenschoolse opvang (bso) weer volledig open. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee! De bso is niet alleen een plek voor kinderen waar ze na school kunnen uitrazen, spelen en ontspannen met hun vrienden. Het is ook een fijne plek waar kinderen terecht kunnen terwijl ouders aan het werk zijn. Onze pedagogisch professionals zijn opgeleid om kinderen te helpen bij de ontwikkeling. Een spelletje is bij ons bijvoorbeeld niet alleen een kwestie van winnen of verliezen, maar we leren kinderen ook samen te werken. Als je kiest voor een sport-bso dan is er naast de reguliere naschoolse opvang extra veel tijd voor sport en spel zoals boksen, voetbal, badminton, free running en nog veel meer. Zo kunnen ze op een speelse manier ontdekken wat ze graag doen. Extra fijn: Kinderen worden gratis op school opgehaald en naar de locatie gebracht. Het allerbelangrijkste: plezier staat bij ons voorop!

En het goede nieuws: er zijn weer enkele plaatsen beschikbaar!

 

Praktisch
– Er is zowel voor- als naschoolse opvang beschikbaar.
– Kinderen worden gratis naar school gebracht en van school gehaald.
– Iedere dag keuze uit 4 verschillende sporten (ook zwemles!)
– De sporten worden verdeeld op leeftijd (4-7 en 8-13 jaar)

 

Contact
Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op: De website van de Pellikaan en vraag meteen een rondleiding aan!


Voor- en Naschoolse Opvang

Basisscholen zijn verplicht voor- en naschoolse opvang te bieden. Basisschool Antares heeft ervoor gekozen om samen te werken met Kinderstad. Kinderstad biedt professionele kinderopvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Voor informatie over voor- en naschoolse opvang kun je de website van Kinderstad Tilburg bezoeken.


Tussenschoolse opvang

De leerlingen kunnen overblijven op school. Ze lunchen onder begeleiding in de eigen klas. Aansluitend hebben ze 30 minuten pauze. Hierbij is er toezicht door meerdere leerkrachten en overblijfouders.