Zicht op ontwikkeling door de juiste begeleiding

Om leerlingen goed te begeleiden, is het belangrijk dat we de ontwikkeling nauwkeurig volgen. Daar zet het gehele team van Antares zich voor in! Door middel van interactie, observatie, analyseren van resultaten, didactische leergesprekken, trendanalyses, groep- en schoolanalyses en instructie op maat houden we de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen nauwlettend in de gaten.

Leerlingbegeleiding: van groep 1 tot en met groep 8

In groep 1-2 wordt de ontwikkeling van de kinderen gevolgd met behulp van het observatie- en registratiesysteem KIJK. Daarnaast werken leerkrachten en leerlingen met SIL, een flexibel kleuterprogramma vol variatie, aan hun leerdoelen passend bij de onderwijsbehoeften van de leerlingen.


Volgen van de ontwikkeling

In groep 3 t/m 8 wordt de didactische ontwikkeling gevolgd middels de Citotoetsen, Boom, Boom LVS en Route 8. In groep 1/2 wordt er gewerkt met Kijk. Er wordt aan de kern- en  leerdoelen gewerkt met behulp van verschillende methodes. Als school houden we de SLO-doelen aan waarbij gekeken wordt naar de referentieniveaus 1F en 1S. Voor het volgen van de sociaal-emotionele ontwikkeling gebruiken wij Kanjer. Wij zijn een Kanjer-school. Middels groeps- en leerlingbesprekingen volgen wij gedurende het schooljaar de ontwikkeling van uw kind.